Expertiza


INSOLVENTA


Economia de piata face uneori si victime. In noul context socio-economic de dupa 1989 dar mai cu seama in urma crizei economice mondiale declansata in 2007-2008, multe societati, fie cu capital de stat, fie cu capital privat, nu au reusit sa supravietuiasca unei economii de piata libere si concurentiale. In acest cadru, Borza si Asociatii a dezvoltat un departament specializat de insolventa in cadrul SCA, acesta dobandind in scurt timp independenta, dezvoltandu-se rapid cu o echipa de profesionisti specializati in recuperari de creante in contextul procedurilor de insolventa, executare silita, proceduri speciale si actiuni de drept comun, management de criza, asistenta, reprezentare si consultanta juridica, fiind unul dintre primii furnizori de servicii profesionale in acest domeniu.
Grupul Borza si Asociatii detine una dintre cele mai puternice firme de insolventa de pe piata din Romania, Euro Insol SPRL, rezultata in urma fuziunii dintre Euro Insol SPRL si Assistance Insolv SPRL. Societatea face parte din categoria societatilor in insolventa agreate la nivel national de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Agentia Nationala de Administrare Fiscala, fiind desemnate administrator judiciar/lichidator la diferite societati comerciale.

In mod curent avem in administrare circa 200 de societati in insolventa, cu un total al activelor ce se ridica la peste 1 miliard de euro. Intre acestea enumeram doar HIDROELECTRICA S.A., UZTEL S.A., ASMITA GARDENS S.R.L., IBIZA SOL, UCM RESITA, SERVTRANS INVEST S.A., MERIDIAN LAND S.R.L., WORLD TRADE CENTER S.A., PLAFAR S.A., etc.

Domenii de activitate